Galleria

Galleriassa esittelemme omia autojamme ja kerromme hieman klassikoidemme taustoista.

Tutustu myös jo myytyihin autoprojekteihimme Nostalgia-sivulla!

 


Mercedes Benz 190 SL vm- 1957

Mercedes Benz 190 SL vm- 1957

 

Oma auto
Uusin hankintamme omaan kokoelmaamme löytyi puolitoista vuotta sitten Varsinais-Suomesta. Entisöinti on aloitettu jo 20 vuotta sitten Saksassa ja jatkettu Suomessa peltitöillä ja maalauksella. Maalaus on tehty jo yli 10 vuotta sitten ja jäljeltään erittäinlaadukas.

Auto on osiltaan lähes täydellinen. Auto pyritään saamaan 1-2 vuoden sisällä ajokuntoon täysin entisöitynä.

 


Volkswagen Sonderbus 21 vm- 1966

VW Sonderbus 21 vm- 1966

 

Oma auto
Koneena 1,5 litranen ilmajäähdytteinen moottori. Autolla on Suomi-historia takanaan.

Tarkoituksenamme on kunnostaa auto täysin kaikilta pinnoiltaan. Autoon on tulossa mahdollisimman paljon alkuperäisosia. Autossa entisöidään moottori, vaihteisto, alusta, sisusta ja kori. Julkaisemme projektikuvia lähitulevaisuudessa, kun alamme saada projektia kunnolla käyntiin.

 


Dodge Pickup vm- 1939

Dodge Pickup vm -39

 

Oma auto
Dodge Pickupimme on varustettu 3.3 6-koneen moottorilla.Kokosimme tämän harvinaisuuden Suomessa ja veimme kunnostustyön loppuun. Lopputuloksena kaunis ja näyttävä ajoneuvo, joka ei tule vastaan joka päivä.

Auto on tuotu Yhdysvalloista vuonna 2011. Auton edeltävä omistaja oli amerikkalainen vanhan luokan autoharrastaja, joka menehtyi yllättäen. Auton kunnostus jäi häneltä kesken, ja perikunta päättikin myydä auton osissa lihalaatikoihin pakattuna eteen päin.

Vaikka Yhdysvalloista löytyy paljon Chevyjen ja Fordin osia, ovat Dodge Pickupit alkuperäisessä kunnossaan ovat hyvin harvinaisia. Täten tämä yksilömme on myös melko harvinainen yksilö maailmanlaajuisestikin.

Jos kiinnostuit ja haluat omistaa tämän valioyksilön, niin asiasta voi kysyä lisää ottamalla meihin yhteyttä. Se saattaa olla myytävänä, jos oikea omistaja sattuu kohdalle.

 


Raynard 883 013 F3 ”JJ Lehto” vm- 1988

Formula 3

 

Oma auto
Moottorina TOM’S virityspajan 2litran kone.

Auto löytyi vanhasta vajasta Perniöstä. Muutaman päivän kokoamisen jälkeen luottomekaanikkomme Seppo sai Formulan koottua osista.

Selvitimme auton taustoja ja kävi ilmi, että kyseessä on JJ Lehdon auto vuosimallia 1988. JJ Lehto voitti sillä kaudella lähtöjä 8/18. Perniöön auto oli päätynyt Pacific Racingin mekaanikon ostettua kyseisen auton 1990-luvun alussa. Auto oli myös jonkin aikaa esillä Aaltonen Racing tiloissa ennen vajaan päätymistään. Sattuman kautta pääsimme katsomaan autoa ja sehän lähti mukaamme vuonna 2014.

 


Mazda Eunos Cosmo 20b vm- 1991

Mazda Eunos Cosmo

 

Oma auto
Mazdassa 20bTt (3 roottorinen) 330hp moottori kahdella turbolla. Tulossa entisöintiin lähitulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Mazda on kesäajossa. Auton alusta on vaihdettu ja sisäosia ehostettu pintakäsittelyllä. Auto on erittäinen erikoinen ja harvinainen, sillä niitä on valmistettu vain noin 800 kpl, joista neljäsosa on laitettu paaliin halutun moottorin takia. Moottorissa on erittäin hyvä virityspotentiaali. Esimerkiksi Australiassa mootoorista on saatu kiihdytyskäytössä irti jopa 1600 hp. Enos Cosmo onkin ensimmäinen sarjatuotantoauto, jossa oli TU/navigointinäyttö. Auton viimeistellystä sisustasta huomaa myös, että se on tarkoitettu ns. luksusautoksi. Se onkin kallein Mazda, joka on sarjavalmistettu.

Auto tuli meille vuonna 2008. Se oli myynnissä ESV:llä ja eräs tuttumme osti sen sieltä myydäkseen sen eteenpäin meille.

 


Mercedes Benz 450 SL vm- 1980

Mercedes Benz 450 SL

 

Oma auto
Moottorina 4.5 V8 kone.

Auto on hyvässä kunnossa ja käy todella hyvin. Sisusta on lähes moitteeton ikäisekseen. Korissa on hieman käytön jälkiä, mutta 35 vuotta vanhassa autossa niitä alkaa ollakin. Todellinen herrasmiesauto. Auton mukana myös kova kangaskatto.

Auto on tuotu Amerikasta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *